In de afgelopen 35 jaar organiseerden Jo Polak en René Baan de Barendrechtse Kunstmarkt. Een evenement dat een landelijke bekendheid geniet en jaarlijks vele inwoners van Barendrecht en omgeving naar het historische dorpscentrum trekt. Een inspirerende omgeving met een sfeer waar kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland op een ontspannen manier met het publiek in contact komen. Er zijn heel wat Barendrechters die op deze manier een mooi kunstwerk bemachtigd hebben.


In 2020 kon de kunstmarkt niet doorgaan vanwege de corona epidemie. In 2021 stelde de gemeente dermate strenge regels, die niets met corona te maken hebben, dat we geen kans zagen om op een verantwoorde wijze een gezellige kunstmarkt te organiseren.


Wij kijken terug op een mooie periode. Daarom hopen wij dat er een vervolg aan ons initiatief kan worden gegeven en zoeken wij tenminste twee nieuwe vrijwilligers om dit mooie evenement te organiseren. Uiteraard zijn wij bereid om een nieuwe organisatie het komende jaar hierbij te begeleiden en alle know-how over te dragen.


Wij hebben een groot en geautomatiseerd adressenbestand, beschikken over een eigen website en een geluidsinstallatie.
De Barendrechtse Kunstmarkt is een non-profit organisatie draait zonder sponsoren of subsidies en is kostendekkend.
Heeft u interesse dan zijn wij bereid om met u in gesprek te gaan om een mooi vervolg aan de Barendrechtse Kunstmarkt te kunnen geven.

Jo Polak en René Baan